Coşul este gol.

Subtotal: 0,00 RON

Banca Nucingen

More Views

Banca Nucingen

5,00 RON
Scris de ,

Fii primul care lasă o recenzie

Nuvela Banca Nucingen (in originalul francez La Maison Nucingen) a aparut in octombrie 1838. In 1844, a fost incorporata in Comedia umana, printre „Scenele din viata pariziana“.
Personajul principal al nuvelei este bancherul Nucingen, tipul financiarului veros si fara scrupule. Dincolo de modelele reale, care i-au inspirat una sau alta din trasaturile eroului sau (Jaames de Rothschild, Léon-Beer Fould, Laffitte sau chiar Emile de Girardin), Balzac a sintetizat in Nucingen esenta malefica a capitalismului necinstit, intr-o lume care se inchina Vitelului de Aur.
Valentin Lipatti

Disponibilitate: În stoc

5,00 RON

Detalii

In romaneste de EMMA BENIUC Prefata si tabel cronologic de VALENTIN LIPATTI Note de THEODOSIA IOACHIMESCU Nuvela Banca Nucingen (in originalul francez La Maison Nucingen) a aparut in octombrie 1838. In 1844, a fost incorporata in Comedia umana, printre „Scenele din viata pariziana“. Personajul principal al nuvelei este bancherul Nucingen, tipul financiarului veros si fara scrupule. Dincolo de modelele reale, care i-au inspirat una sau alta din trasaturile eroului sau (Jaames de Rothschild, Léon-Beer Fould, Laffitte sau chiar Emile de Girardin), Balzac a sintetizat in Nucingen esenta malefica a capitalismului necinstit, intr-o lume care se inchina Vitelului de Aur. Valentin Lipatti

Informaţii suplimentare

COD CARTE 18396
Editura Minerva
Data Publicarii 2000
Colectie Nu
ISBN 973-21-0596-8
Pagini 108
Traducator Nu
Format 105x165
Coperta Necartonata

Recenzie

Exprimă-ţi părerea:

Laşi o recenzie pentru: Banca Nucingen

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota

Etichete Produs

Separă etichetele prin spațiu. Pentru a folosi mai mult de două cuvinte ca etichetă, încadrează-le între ghilimele simple (')