Coşul este gol.

Subtotal: 0,00 RON

Gasca si diavolul

More Views

Gasca si diavolul

8,75 RON
Scris de ,

Fii primul care lasă o recenzie

Conceputa ca o critica adusa „Istoriei critice a literaturii romane“ semnate de Nicolae Manolescu, Gasca si diavolul este, deopotriva, o istorie romantata si usor digerabila a literaturii noastre de la inceputuri pana la zi, dar si un bun prilej de amintire a multor intamplari cu scriitori, citite sau traite.

Pusi Dinulescu recupereaza si ierarhizeaza, opere si autori, relateaza, cu umor evenimente ori fapte cotidiene banale si polemizeaza cu Nicolae Manolescu, pe marginea spatiului – a se citi importantei – acordat(e) unor autori/opere sau ierarhiilor valorice.

Pagini de text cu scriitura alerta mustind de ironie alterneaza cu altele profund poetice ori cu un program literar amintind de Critice-le lui Maiorescu.

Criticand o Istorie, dar mai ales minusurile ei, Pusi Dinulescu scrie un alt fel de istorie – una a vietii literare si culturale a boemei ultimelor decenii ale veacului al XX-lea.

In peisajul unei vieti literare incruntate, cu scrieri imbacsite cu lucruri abstracte si aparent pedante care-ti taie pofta de literatura.

Gasca si diavolul, o carte scrisa cu inteligenta si umor fin, dar si cu eruditie, va readuce, cu siguranta, literatura aproape de cititori.

Disponibilitate: În stoc

8,75 RON

Detalii

Conceputa ca o critica adusa „Istoriei critice a literaturii romane“ semnate de Nicolae Manolescu, Gasca si diavolul este, deopotriva, o istorie romantata si usor digerabila a literaturii noastre de la inceputuri pana la zi, dar si un bun prilej de amintire a multor intamplari cu scriitori, citite sau traite. Pusi Dinulescu recupereaza si ierarhizeaza, opere si autori, relateaza, cu umor evenimente ori fapte cotidiene banale si polemizeaza cu Nicolae Manolescu, pe marginea spatiului – a se citi importantei – acordat(e) unor autori/opere sau ierarhiilor valorice. Pagini de text cu scriitura alerta mustind de ironie alterneaza cu altele profund poetice ori cu un program literar amintind de Critice-le lui Maiorescu. Criticand o Istorie, dar mai ales minusurile ei, Pusi Dinulescu scrie un alt fel de istorie – una a vietii literare si culturale a boemei ultimelor decenii ale veacului al XX-lea. In peisajul unei vieti literare incruntate, cu scrieri imbacsite cu lucruri abstracte si aparent pedante care-ti taie pofta de literatura. Gasca si diavolul, o carte scrisa cu inteligenta si umor fin, dar si cu eruditie, va readuce, cu siguranta, literatura aproape de cititori.

Informaţii suplimentare

COD CARTE 18144
Editura Minerva
Data Publicarii 2009
Colectie Nu
ISBN NULL
Pagini 344
Traducator Nu
Format 205x140
Coperta Necartonata

Recenzie

Exprimă-ţi părerea:

Laşi o recenzie pentru: Gasca si diavolul

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota

Etichete Produs

Separă etichetele prin spațiu. Pentru a folosi mai mult de două cuvinte ca etichetă, încadrează-le între ghilimele simple (')