Coşul este gol.

Subtotal: 0,00 RON

Povesti, amintiri, povestiri

More Views

Povesti, amintiri, povestiri

11,99 RON
Scris de ,

Fii primul care lasă o recenzie

«Prin basmele și povestirile sale, ca și prin Amintiri...,
Ion Creangă a acreditat în literatura română un nou mod de-a povesti, conceput după tipare populare, dar realizat într-o manieră personală. Scriitorul din Humulești nu imită pe nimeni. El creează structuri narative și de limbaj atât de originale, încât nu poate avea imitatori.
Alături de M. Eminescu, I.L. Caragiale, Ion Creangă face parte din acea triadă de aur a culturii române care a intrat în circuit universal. În operele acestor scriitori atât de diferiți întâlnim o fuziune foarte elocventă și convingătoare între spiritul local și spiritul universal. Fertilizat de miracolul geniului, povestitorul din mahalaua Țicăului a scris o operă deschisă spre toate meridianele globului.»

Romul MUNTEANU


* eBook-ul poate fi descarcat de 5 ori

Disponibilitate: În stoc

11,99 RON
11,99 RON

Detalii

«Prin basmele și povestirile sale, ca și prin Amintiri..., Ion Creangă a acreditat în literatura română un nou mod de-a povesti, conceput după tipare populare, dar realizat într-o manieră personală. Scriitorul din Humulești nu imită pe nimeni. El creează structuri narative și de limbaj atât de originale, încât nu poate avea imitatori. Alături de M. Eminescu, I.L. Caragiale, Ion Creangă face parte din acea triadă de aur a culturii române care a intrat în circuit universal. În operele acestor scriitori atât de diferiți întâlnim o fuziune foarte elocventă și convingătoare între spiritul local și spiritul universal. Fertilizat de miracolul geniului, povestitorul din mahalaua Țicăului a scris o operă deschisă spre toate meridianele globului.» Romul MUNTEANU * eBook-ul poate fi descarcat de 5 ori

Informaţii suplimentare

COD CARTE A439EM
Editura Minerva
Data Publicarii 2016
Colectie Clasic de lux
ISBN 978-973-21-1009-6
Pagini 352
Traducator Nu
Format Digital EPUB
Compatibilitate PC, iPad/iPhone, Android, Trekstor, Kindle

Recenzie

Exprimă-ţi părerea:

Laşi o recenzie pentru: Povesti, amintiri, povestiri

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota

Etichete Produs

Separă etichetele prin spațiu. Pentru a folosi mai mult de două cuvinte ca etichetă, încadrează-le între ghilimele simple (')